3 juli 2011

turister

I dag har vi åkt in till stan. Först ut var en promenad till Flöienbanen där vi skulle titta på den otroligt vackra vyn över staden och viken. När vi äntligen kom upp, så fick vi detta syn...lite dimmig va?!..suck..


Vi hittade annat där uppe...


 

På vägen dit hade vi en mysig promenad i underbar natur. Många använder detta tråk till att motionera, och motion får dom kan jag säga, för vilka backar det är. Brant och långt ner om man skulle ha oturen att trilla över kanten.. Alla hus ligger på bergsväggen. Man kan ju fundera på hur i hela världen dom kom på att bygga hus där. Och vilket jobb det måste ha varit att ta dit allt material.


Just nu så renoverar dom en tävlingsbana i skogen där bergensarna har tagit hjälp av folk från Nepal. Det är ett tungt jobb att bära massor med stenar och stenblock för att fixa till. Men det blir så bra. Min bror trodde att det tog ungefär 8 minuter att springa upp för bergslänten för dom tävlande. Och det är superbrant, en annan skulle dö efter 50 meter! Loppet är världens brantaste lopp och heter "Stoltzekleiven Opp". Det är drygt 900 meter långt, och en höjdskillnad på drygt 300 meter upp för berget med en lutning på 20 - 40 grader.  Försökte ta en bild i skogen där så ni skulle förstå lutningen...men annars kan du kolla här.


Mera bildregn kommer...förhoppningsvis med bättre väder.Inga kommentarer :